Omschrijving

Buiten wonen op een zeer landelijke locatie! En op loopafstand van het grootste meer van Friesland, het Tjeukemeer.

Deze karakteristieke VRIJSTAANDE WONING met veel authentieke details is gelegen op een kavel van 920 m² eigen grond, vlakbij het Tjeukemeer. Het huis heeft rondom een fraaie tuin met veel zon en uitzicht over de landerijen.

Indeling begane grond: voorentree met authentieke deur en houten vloer, woonkamer met kastenwand en ramen v.v. luiken, 2e woonkamer v.v. ramen met luiken en 3e kamer met kastenwand (voormalige bedstee) in gebruik als kantoor.
Via de tussenhal bereikt u het aan de achterzijde van de woning aangebouwd koetshuis, hierin bevindt zich o.a. de woonkeuken met openslaande terrasdeuren, bijkeuken voorzien van aansluiting wasmachine en wasdroger, toilet en de badkamer met whirlpool, badkamermeubel met dubbele wastafel, douche en 2e toilet.
Verdieping: twee slaapkamers, zolderberging en een ruime overloop. Boven de keuken bevindt zich de 3e slaapkamer en een zolderberging.

Bijzonderheden:
- Diverse oorspronkelijk details zijn bewaard gebleven zoals: hoog balkenplafond, paneeldeuren, kozijnen, lambrisering, vensterluiken binnenzijde ramen, aantal schouwen en voordeur met levensboom (gietijzeren ornament in het bovenlicht).   
- Verwarming middels gaskachels.
- De badkamer (2008) is voorzien van vloerverwarming en mechanische ventilatie.
- Woonkeuken v.v. 5-pits kookplaat, koelkast, combi-magnetron en afzuigkap.
- In de woonkamer bevindt zich een ouderwetse koperen pomp.
- Achterzijde tuin met houten schuurtje, terras op het zuiden en prachtig uitzicht over de landerijen!
- Dit model woning wordt vaak aangeduid als pastoriewoning (of notariswoning). De woning heeft neoclassicistische invloeden, is een gemeentelijk monument.
- Ligging nabij de uitvalswegen naar Amsterdam, Groningen, Leeuwarden etc.
- De verdieping biedt voldoende ruimte voor een extra slaapkamer.

Oosterzee is een dorp in de Friese gemeente Fryske Marren en gelegen in het zuidwesten van de provincie Friesland. Het is een relatief klein dorp met ongeveer 900 inwoners gelegen aan het grootste meer van Friesland het Tjeukemeer. In het verleden had Oosterzee een eigen zuivelfabriek. Deze heeft plaatsgemaakt voor een appartementengebouw en een supermarkt, op het voormalig fabrieksterrein is tevens een nieuwe woonwijk gerealiseerd.
Aan het einde van de Zuivelweg (voormalig zuivelterrein) is een nieuwe haven aangelegd. Oosterzee is dus bij uitstek geschikt voor het beoefenen van watersport. Het dorp beschikt verder over een watersportcentrum, café, supermarkt en een camping direct aan het meer. Wie van rust, ruimte en natuur houdt is in Oosterzee op zijn plek!

Het dorp kent een uitstekende ontsluiting en zowel Amsterdam, Utrecht, Zwolle als Groningen zijn in ca. 1 uur rijtijd bereikbaar.

Kenmerken