15 foto's beschikbaar

Te koop: Voetpad 66, 8483 JR Scherpenzeel

Type object Bouwgrond
Perceeloppervlakte 5.762 m²
Aanvaarding In overleg
€ 275.000,- k.k.

Algemeen

Bijzondere historische kavel aan de rand van het dorp. Op deze plek heeft een zeer oude karakteristieke pastorie gestaan, waar wellicht de (voor)ouders van Peter Stuyvesant nog hebben gewoond. Een plek met geschiedenis. Deze zeer royale bouwkavel met aangrenzend perceel weiland is gelegen op een werkelijk unieke rustige locatie, aan de rand van natuurgebied "Rottige Meenthe", onderdeel van nationa... Meer informatie
Kenmerken
Alle kenmerken
Type object Bouwgrond
Status Beschikbaar
Aangeboden sinds Maandag 29 oktober 2018

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05241/4184205
Vraagprijs € 275.000,- k.k.
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Maandag 29 oktober 2018
Laatste wijziging Vrijdag 17 mei 2019
Bouw
Type object Bouwgrond
Soort bouw Bestaande bouw
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 5.762 m²
Locatie
Ligging Aan rustige weg
In bosrijke omgeving
Open ligging
Platteland
Vrij uitzicht

Omschrijving

Bijzondere historische kavel aan de rand van het dorp. Op deze plek heeft een zeer oude karakteristieke pastorie gestaan, waar wellicht de (voor)ouders van Peter Stuyvesant nog hebben gewoond. Een plek met geschiedenis. Deze zeer royale bouwkavel met aangrenzend perceel weiland is gelegen op een werkelijk unieke rustige locatie, aan de rand van natuurgebied "Rottige Meenthe", onderdeel van nationaal natuurpark "De Weerribben". Het perceel is met sloten omringd en is in totaal ca. 5.762 m² groot. Over het weiland ter grootte van ca. 3.340 m² is een extra oprijlaan gecreëerd. Tussen het erf en het weiland ligt een oud kerkpad van schelpen "het Voetpad".

Op het perceel staan nog de restanten van de in verval geraakte voormalig pastoriewoning, deze worden verwijderd, zodat een bouwrijpe bouwkavel ontstaat.

De bestemming van de kavel is wonen, met betrekking tot de bouwmogelijkheden van dit perceel dient een koper zelf onderzoek te doen. Voor informatie over bebouwingsmogelijkheden verwijzen wij u naar de websites van o.a. Ruimtelijke Plannen (bestemmingsplan) en de gemeente Weststellingwerf (welstandsnota).

Bijzonderheden:
- Unieke situering.
- Kavel met historie.
- Totale grootte 5.762 m².
- Dubbele uitrit.
- Restanten voormalig woning worden voor overdracht gesloopt.

Omgeving:
De woning ligt aan de rand van het 800 ha grote natuurgebied "De Rottige Meenthe", een water en laagveen landschap als onderdeel van nationaal park "De Weerribben" met prachtige fiets- en wandelroutes, goede uitrijmogelijkheden en met doorvaart naar de Friese meren, één van de belangrijkste watersport gebieden in Friesland. Het dorp Wolvega, met alle belangrijke voorzieningen, ligt op slechts 10 auto minuten, Heerenveen en Lemmer op ca. 20 minuten. Scherpenzeel is gelegen op de grens van Friesland en Overijssel op circa 1 uur rijafstand van de Amsterdam, Utrecht, Groningen, Zwolle etc. en kan als zeer centraal gelegen gekwalificeerd worden.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Recent bekeken